Biografia

Sóc en Fèlix Larrosa, Paer en Cap de Lleida

Vaig néixer el 25 de setembre de 1964 a Lleida.

La meva trajectòria acadèmica em va portar a llicenciar-me en Dret per la Universitat de Lleida. Hi guardo molts bons rècords d’aquells anys de l’Estudi General a l’antic Convent del Roser. Es curiós, com la meva vida professional ens ha portat a participar activament de la recuperació del Roser com a Parador de Turisme.

Sóc alumne fundador del Col·legi Claver, on vaig estudiar fins que vaig fer el COU al Joan Oró.

Els meus inicis professionals van ser com a director del Cercle d’Economia de Lleida (1988-90) i com a cap de màrqueting de Fira de Lleida (1990-93). Unes feines que em van permetre conèixer i entrar en contacte ben aviat amb el món empresarial i ciutadà de Lleida i de les quals encara guardo bones amistats. El 1993 vaig iniciar una llarga etapa com a director gerent de Turisme de Lleida, dins de la Paeria, que es va perllongar fins l’any 2007, en la qual vam assentar les bases de la promoció turística i la recuperació dels equipaments com el Castell de Gardeny, o bé, els inicis de recuperació del Castell de la Suda.

Remarcar, també, les dues etapes com a conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions des d’on vaig liderar el projecte de la Llotja.

L’any 2007, durant el mandat del president Zapatero, vaig ser nomenat director general de Turespaña, del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, càrrec que vaig mantenir fins a donar el pas a la política activa en ser escollit diputat per Lleida a les eleccions generals de l’any 2008. En aquest període, vaig ser portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç (2008-11) i membre de la Comissió d’Afers Exteriors i Medi Ambient del Congrés dels Diputats. També he estat conseller de Paradores de Turismo i de Segittur.

L’any 2011 vaig decidir tornar a la política local participant en la llista del PSC a les eleccions municipals, en les quals vaig sortir elegit regidor. M’impulsa la passió per Lleida i la voluntat de retornar a la ciutat tot el que m’ha donat. Com a regidor, vaig assumir la responsabilitat de ser tinent d’alcalde de Turisme i Projecció Exterior, així com la presidència de Turisme de Lleida. Després de ser reelegit el 2015, vaig ser nomenat tinent d’alcalde de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, àmbit des del qual he tingut la responsabilitat de gestionar la planificació i la gestió diària de molts dels serveis de la ciutat, així com liderar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que dibuixarà la Lleida dels pròxims vint anys.

Des del febrer del 2017, sóc el primer secretari de l’Agrupació de Lleida del PSC. Anteriorment havia estat membre del Secretariat i de la Comissió Executiva de la Federació del PSC a les comarques de Lleida, en tant que secretari de Polítiques Institucionals. I no vull oblidar-me de la meva militància a la UGT.

També sóc un apassionat de la docència i amb una profunda vocació de servei públic, i em plau moltíssim col·laborar com a professor associat amb la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida.

El 29 d’agost de 2018 vaig tenir l’honor de ser elegit Paer en Cap de Lleida. No puc imaginar dignitat més gran. Boig per la nostra ciutat, estic treballant intensament per aconseguir el seu màxim progrés i el màxim benestar i satisfacció dels lleidatans i lleidatanes amb la nostra ciutat.

Segueix-me